Autor Téma: spadávka  (Přečteno 2121 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline hok300

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
spadávka
« kdy: 28. Březen 2015, 11:54:31 »
ahoj,
chtěl jsem se zeptat vytvořil jsem si už noviny ale zapoměl jsem na začátku zadat 2mm spadávky pro noviny, jde to udělat nějak aniž bych to dělal znova?
- jde mi o to že mám pozadí, a tedka nevím jak to udělat aby mi to pozadí neořízli špatně a pak by to bylo někde bílé a někde ne.

děkuji

Offline otula

  • Vyzná se tu
  • ***
  • Příspěvků: 184
  • Karma: +11/-1
    • Zobrazit profil
Re:spadávka
« Odpověď #1 kdy: 28. Březen 2015, 15:17:18 »
Jasně. Soubor -> Nastavení dokumentu -> Dokument -> Spadávka...

A potom je samozřejmě potřeba, aby to pozadí, které se bude ořezávat, přesahovalo přes okraj dokumentu do spadávky minimálně o tolik, kolik tiskárna požaduje.
« Poslední změna: 28. Březen 2015, 15:19:50 od otula »

Offline roj

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:spadávka
« Odpověď #2 kdy: 08. Leden 2016, 10:40:19 »
Ono to s tou spadávkou je nějaké divné.
Dělal jsem kalendáře v Copy general. Domluvil jsme se s nima, že výsledný formát kalendáře bude oříznut na přesně A3 (297x420), čili že ten jejich papír je o něco větší.
Takže jsem nastavil formát A3 a spadávku 10mm (říkali, že je to jedno, cokoliv víc než 5mm) Při tvorbě dokumentu se to chovalo, jak má, souřadnice spadávky šly vlevo nahoře do mínusu a ta modrá oblast měla rozměr A3. V těchto případech se obrázky, které mají jít až do kraje, lehce přetáhnou do spadávky, aby nevznikl bílý okraj atd..
Jenže výsledný dokument se na monitoru zobrazil bez spadávky. Říkám si, neva, možná to dělá prohlížeč (foxit) a ta spadávka tam je a projeví se v tisku. Ale v Copy general na profi technice mi řekli, že tam spadávka nejni a je to prostě normální A3 potištěná do krajů.
Kde se stala chyba?


Offline Michal Hlavatý

  • Administrátor
  • Vyzná se tu
  • *****
  • Příspěvků: 176
  • Karma: +7/-1
    • Zobrazit profil
Re:spadávka
« Odpověď #3 kdy: 24. Únor 2016, 20:20:05 »
Dobrý den,

pravděpodobně jste nevyexportoval spadávku do PDF. Bez přiloženého souboru to ale nemůžu sdělit se 100% jistotou.

Přidání spadávky se nastavuje v Uložit jako PDF > Předtisková kontrola

Offline roj

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:spadávka
« Odpověď #4 kdy: 07. Březen 2016, 19:48:07 »
Dík. Bylo to tím.
To PDF má půl giga, to by se blbě posílalo :-)