Mám dojem, že se tu řeší dvě věci, kdyžtak mne opravte: spadávka v dokumentu vs. v e-book, a pak dvojstránky na výstupu pro tisk.
Pokud vím, pak při tvorbě e-knížky se prakticky všude musíte zajímat o výsledek jako celek. Nejde to ani v Indd jednoduše tak, že si uděláte dokument a pak jen klik na export a tradá… Uvažovat co „se stane se spadávkou když“ vlastně nemá moc smysl, protože v e-booku bude tak jako tak obrázek komplet.
Pokud jde o dvojstránky, tady už narazíme na problém. Indd obsahuje jenom check-box Dvojstránky, který to zařídí. Dá se vygooglit jakési řešení pomocí postscriptu (
http://lists.scribus.info/pipermail/scribus/2009-October/035597.html). Problém těchhle řešení, podobně jako třeba v případě jinak nedostižného PDF Shuffleru, je podpora pdf-x 1.3 na výstupu bez možnosti dalších voleb (super by bylo, pokud by se dalo jednoduše manimulovat s pdf v jakémkoliv standardu).
Záleží dost na tom, proč to kdo chce. Připomínám, že se velice často trochu zbytečně strachujeme o komplet tiskové podklady bez toho, aniž bychom brali taky v úvahu domluvu s tiskárnou. Jsou tiskárny, kde chtějí jednoduše pdf nasekané na stránky, bez značek, se spadem, někdy bez a komplet si vyřazení dělají na RIPu samy. Někde chtějí typicky nasekané stránky se značkami, ale zatím jsem se ještě nesetkal s tím, že by někdo speciálně požadoval dvojstránky v tomhle stylu – přichází to v úvahu vlastně hlavně u menších tiskáren, kde mají třeba dvoubarevku, ale v takovém případě pak určitě bude možné se rozumně domluvit, co s tím (vlastně jediným efektem je ulehčení práce na osvitu). Pokud někdo chce vyřazovat 16 stran na arch, řekněme na B0, pak to potřebuje pro hodně velkou tiskárnu, a tam budou dělat vyřazení přímo na RIPu skoro na 100 %.
Pokud je to třeba jen na kancltiskárnu, pak by snad stačilo prostě udělat spadávku jen na jedné straně (což v exportu nastavit jde) a pak to normálně tisknout z Acrobatu jako brožuru.