Dá se stáhnout například zde:
http://www.ctan.org/tex-archive/support/psutils/ (pro Windows je ten s "nt" v názvu).
Co se LaTeXu týká, je to více, než freeware, má svobodnou licenci, šikovná implementace pro Windows je například
MikTeX. Psaní textu je potom srovnatelné s psaním (jednodušší než) HTML, tady mám například
ukázku toho, jak mladej píše do školy čtenářský deník, který jsem mu připravil. A výsledek z toho pak
vyleze takovýto (samozřejmě má i titulní stránku, a obsah se generuje automaticky ze všech vložených knih) - bezvadně vysázené PDF.
Ale pravda je ta, že je potřeba se naučit základy, což není otázka půl hodiny.
Pokud bys měl s výsledkem z PSUtils nebo Michalem doporučeného online nástroje (předpokládám, že také interně využívá PSUtils) problém, zkus tu knihu uložit do PDF exportem z LibreOffice a zkusit to znovu (pamatuji, že jsem měl s PDF dokumenty z MS produktů problémy).
Co se Scribu týká, osobně bych v něm 360stránkovou knihu nedělal. Leda, že bych měl masochistické sklony. Scribus je vhodný na několikanásobně menší publikace a používá se na věci, kde potřebuješ mít kontrolu nad přesným umístěním prvků na stránce (tedy různé katalogy či časopisy).
Asi bych doporučil udělat to v LibreOffice