Autor Téma: problem s fontem, zmrsena cestina pri exportu do pdf a tisku  (Přečteno 466 krát)

0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.

Offline thcom

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
preji dobry vecer, ve scribusu jsem stvoril jidelni listek, popral jsem se se vsim, krome exportu do pdf a tisku

pouzivam TTF font casablaca antique, http://krcma.thcom.cz/datastore/ca.zip

pri jeho pouziti se ceske znaky prevedou na jakousi cinstinu

nemate nekdo alespon pdoobny funkcni font a nebo radu, jak font nepr ve fontforge poladit, aby slapal

preci kdyz se spravne zobrazi, nechapu proc se i nevytiskne popr neprevede do PDF

dekuji za rady TH

Offline otula

• Už trefí zpátky
  • **
    • Zobrazit profil
Re:problem s fontem, zmrsena cestina pri exportu do pdf a tisku
« Odpověď #1 kdy: 01. Únor 2012, 20:24:21 »
Zkusil jsem ho použít a chová se opravdu zvláštně - v Evince se mi vytvořené PDF zobrazilo v pohodě, ale v Adobe Readeru nikoliv. V nejhorším případě se dá exportovat v obrysech, ale on to Scribus nedělá zrovna perfektně (ovšem dotazovaný problém je tím spolehlivě odstraněn).

S poladěním ve fontforge neporadím, sám jsem se divil, když jsem v tom úspěšně doplnil české znaky do jednoho fontu ;)

Jiný font můžeš zkusit najít zde: http://www.ceskefonty.cz/

Offline Michal Hlavatý

• Moderátor fóra
  • Vyzná se tu
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02. Únor 2012, 12:27:07 »
Dobrý den,

problém je na straně fontu. Ve FontForge samozřejmě opravit jde, ale vzhledem k tomu, že daný font není šířen pod svobodnou licencí, bylo by takové počínání nelegální. Doporučuji použít jiný font s podobnými parametry. Na internetu takový font určitě najdete.

Offline thcom

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 07. Únor 2012, 15:25:00 »
dekuji za radu, ja ten obrys zkousel, ale delal jsem to nedobre, ted jsem to zkusil znovu a slape to super diky !

Offline thcom

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. Únor 2012, 15:35:54 »
to Michal Hlavatý: jenom pro zajimavost, v cem je problem s tim fontem, ja to pmerne detailne prolezal a zadny zasadni rozdily od fontu. ktere funguje jsem nenasel, dekuji TH

Offline Michal Hlavatý

• Moderátor fóra
  • Vyzná se tu
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 07. Únor 2012, 19:41:12 »
Abych mohl zjistit, co přesně způsobuje problém, musel bych font editovat, což je v rozporu s licencí. Další poznámky jsem Vám poslal do soukromé zprávy.