Autor Téma: pdf textové pole - rámeček  (Přečteno 1409 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline AnnaD

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
pdf textové pole - rámeček
« kdy: 07. Září 2010, 13:28:35 »
Dobrý den.
Zkouším vyrábět jednoduchý formulář a potřebovala bych aby textové pole v pdf neměly žádný rámeček. Nastavuji ve "Volby PDF" - "Vlastnosti pole" "Ohraničení  Tloušťka : žádný". Barvu jsem napoprvé nechala černou v domnění, že když si vyberu žádné ohraničení, bude to stačit. Ve výsledku jsou ovšem pole částečně ohraničena - vlevo a vpravo, vlevo  a nahoře apod. Je ještě jiné řešení, než nastavit barvu rámečku stejnou jak barvu podkladu? Nebo mi ještě nějaké nastavení ušlo? Začínám se Scribusem, protože to vypad, že snad nebude mít problémy s češtinou v těchto polích (oproti OO) .
Stálé zdraví přeju.   

Offline AnnaD

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re: pdf textové pole - rámeček
« Odpověď #1 kdy: 07. Září 2010, 14:35:57 »
Omlouvám se, úplně jsem přehlédla barvu ohraničení "žádná"  (popravdě jsem spíš čekala, že bude řešeno jen ohraničením "žádný" nebo průsvitností). Vypadá to ,že je vyžadováno obojí. (verze Scribusu 1,3,7)

Offline Michal Hlavatý

• Moderátor fóra
  • Vyzná se tu
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 09. Září 2010, 21:01:32 »
Dobrý den,

přiznám se, že si nejsem jistý, jestli je na vině Scribus a nebo Adobe Reader. Když si vytvořený dokument otevřu např. v evince, je vše tak, jak má být. Okular si to řeší po svém - když jsou formuláře zapnuté, je rámeček při všech nastavení (žádná barva, žádné ohraničení a nebo vypnuté obojí), jestliže jsou formuláře vypnuté, zobrazuje se správně. Ale jinak dobrá otázka... poptám se vývojářů. Díky.

Částečné ohraničení (a jeho změna při zazoomování) je způsobeno algoritmem, kterým se vykresluje vektorová grafika (hlavně čáry).

Offline Michal Hlavatý

• Moderátor fóra
  • Vyzná se tu
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14. Říjen 2010, 23:17:17 »
I když nevím, kde přesně je problém (jestli u Scribusu a nebo Adobe Readeru), nahlásil jsem to jako chybu:

http://bugs.scribus.net/view.php?id=9379